Știri auto din Marea Britanie: firmele britanice de mașini vor rivaliza cu Tesla cu tehnologie avansată | Oraș și Afaceri | Finanţa

Popularitatea vehiculelor electrice a crescut enorm, cu ultimele cifre de la Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) care descoperă că Tesla Model 3 a devenit a doua mașină cel mai bine vândută în 2021. „Cred că ați văzut o schimbare publică în achiziționarea de vehicule electrice. “, a explicat Avinash Rugoobur, președintele producătorului de vehicule electrice Arrival. Vorbind pentru Express.co.uk, domnul Rugoobur a spus că Regatul Unit va „juca un rol incredibil în conducerea acestei tranziții. Regatul Unit a fost cu adevărat în fruntea… putem juca cu adevărat un rol în arătarea modului în care publicul și privatul se pot uni pentru a schimba ceea ce este esențial important pentru fiecare cetățean. În principiu, acum am ajuns la un punct în care vehiculele sunt doar vehicule mai bune. ca o nouă achiziție”.

Spre deosebire de producători precum Tesla, Arrival se concentrează pe vehiculele din sectorul comercial, cum ar fi camionete și autobuze, precum și pe taxiurile cu o legătură cu Uber anunțată anul trecut.

Domnul Rugoobur prezice că tranziția aici s-ar putea de fapt să se dovedească mai rapid decât în ​​cazul vehiculelor private.

El a explicat că multe companii caută acum să-și reîmprospăteze flotele cu multe dintre alternativele electrice de pe piață, cum ar fi duba Arrival, care oferă încărcături mai bune și costuri de transport mai mici pe kilogram pe kilometru.

„Suntem inundați de oportunități în care flotele caută să treacă la vehicule complet electrice.”

O altă diferență cheie pentru Arrival este abordarea sa față de producție, care utilizează micro-fabrici care pot fi direcționate spre fabricarea de vehicule cu specificații specifice, mai degrabă decât o singură fabrică de producție mare.

Domnul Rugoobur a sugerat că acest lucru îl diferențiază chiar de Tesla, al cărei sistem de producție l-a descris drept „destul de tradițional”.

„(Tesla) a trebuit să cumpere fabrica și apoi au început, pentru noi am spus nu, nu, nu dacă veți proiecta instalația astăzi, cum ar arăta și de aceea cred în mod fundamental că linia de transport este extrem de limitat.”

Adoptarea de noi abordări ale producției este o temă cheie în rândul producătorilor de vehicule electrice din Marea Britanie.

Watt Electric Vehicle Company a lansat propriul șasiu – Skateboardul pentru pasageri și EV comercial – care este folosit atât pe propriile coupe-uri, cât și pe vehiculele terțe, de o gamă largă de forme și dimensiuni.

Compania lucrează acum cu peste 40 de alți producători cu designul său, inclusiv noi startup-uri și operatori mai mari.

Fondatorul Neil Yates a început să încerce pentru prima dată să comercializeze un șasiu de vehicule electrice în 2011, dar a găsit puțin interes pe piață.

Acum, deși el a explicat, vehiculele electrice au câștigat un impuls considerabil cu agenda politică globală concentrată puternic pe vehiculele cu emisii zero.

Totuși, un factor greu de scăpat a fost impactul lui Tesla și Elon Musk.

„(Domnul Musk) a schimbat aproape singur percepția publicului despre ceea ce ar putea fi vehiculele electrice”, a explicat domnul Yates.

La fel ca Tesla, Watt a optat pentru un design extrem de stilizat pentru coupe-ul lor, în acest caz inspirat de un Porsche clasic.

Cu toate acestea, compania nu se limitează doar la acest lucru, cu planuri pentru vehicule comerciale și camionete la comandă.

În total, își propune să producă 5.000 de vehicule pe an până în 2026.

Deși urmărește un model electric, domnul Yates a fost clar că peisajul cu emisii zero va necesita o serie de tehnologii, inclusiv hidrogen.

„Spre deosebire de Betamax vs VHS, nu există un câștigător clar”, a explicat el.

Un pionier al mașinilor cu hidrogen în Marea Britanie este firma galeză Riversimple.

Fondatorul său, Hugo Spowers, a explicat că, în timp ce producătorii europeni „stăteau pe mâini”, companii precum Hyundai și Toyota au avut previziunea să urmărească investiții în hidrogen.

Domnul Spowers, un fost pilot de curse care a părăsit sportul din cauza problemelor de mediu, a dezvoltat mașini alimentate cu hidrogen pe bază de abonament.

Clienții pot fie să plătească și să primească o mașină timp de trei ani, fie să folosească mașini ad-hoc pe un model de tip club auto, taxa incluzând toate costurile de funcționare.

Domnul Spowers a susținut că hidrogenul „nu primește suficientă atenție”, în ciuda costurilor potențiale și beneficiilor de mediu față de bateriile electrice, care necesită cantități considerabile de materii prime, cum ar fi litiu și cuprul.

El a explicat că mulți credeau acum că prețul bateriilor a scăzut cu materiile prime acum 80% din cost.

Hidrogenul are, de asemenea, avantajul consumatorului de a asigura alimentarea rapidă cu o pompă, în același mod ca benzina sau motorina, mai degrabă decât să aștepte încărcarea unei baterii electrice.

NU RĂTAȚI:
Pași importanți pentru afaceri față de acordul Brexit [ANALYSIS]
Milioane de britanici ar putea primi bani pe Facebook [REVEAL]
Marea Britanie trebuie să înțeleagă „importanța strategică” a mineritului [SPOTLIGHT]

În ciuda acestor avantaje, Riversimple vede, de asemenea, un rol atât pentru hidrogenul, cât și pentru vehiculele electrice cu baterii, electricitatea putând juca un rol cheie în călătoriile regulate pe distanțe scurte, în timp ce hidrogenul ar putea fi ideal pentru o utilizare mai lungă și mai regulată.

Hidrogenul este deja utilizat pe scară largă în stivuitoarele, de exemplu, care necesită o utilizare frecventă cu puțin timp pentru încărcare.

Modelul de afaceri Riversimple a implicat până acum concentrarea asupra livrării de vehicule pentru o piață locală, logica fiind că construirea unui număr de vehicule cu hidrogen într-o regiune va stimula mai multă infrastructură cu hidrogen să se găsească acolo, comparativ cu răspândirea vehiculelor în întreaga țară.

Domnul Spowers a explicat că comercianții cu amănuntul de combustibil sunt dornici să acceseze piața hidrogenului din cauza temerilor că electricitatea de pe curți nu ar oferi suficiente venituri.

Pompele de hidrogen sunt în prezent mult mai puțin răspândite decât punctele de încărcare electrică, cu toate acestea, domnul Spowers a subliniat că s-ar putea obține rapid mai multă amploare, deoarece o singură pompă de hidrogen ar putea alimenta mult mai multe vehicule decât un singur punct de încărcare electric.

Lansarea punctelor de încărcare a fost citată ca un punct de blocare major pentru preluarea vehiculelor electrice, SMMT indicând o eșec de a ține pasul.

Dl Rugoobur a spus că ar trebui să se lucreze „mult cu guvernul pentru a face acest lucru și mai repede”, adăugând că sectorul comercial se va descurca probabil mai bine, deoarece s-ar putea baza pe hub-urile centrale de încărcare.

Domnul Yates a rămas încrezător că oferta va trebui în cele din urmă să se îmbunătățească, deși a spus că ținta pentru 2030 „trebuie accelerată”.

Add Comment