Novak Djokovic din nou în detenție, deoarece Nadal spune că „niciun jucător din istorie” nu este mai mare decât un Grand Slam | Știri mondiale

Novak Djokovic este din nou în detenție la hotelul Park înainte de a contesta apelul împotriva re-anulării vizei sale duminică dimineață la Curtea Federală din Australia.

După ce s-a întâlnit cu avocații săi timp de câteva ore, Djokovic a fost condus la același hotel de imigrație unde a petrecut patru nopți săptămâna trecută pentru ceea ce va spera să fie ultima noapte.

Ora stabilită pentru audierea de apel

Audierea pentru viză a fost stabilită pentru duminica la ora 9:30 (22:30 sâmbătă, ora Marii Britanii) la Tribunalul Federal din Australia.

Novak Djokovic.  Poza de fișier de Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports
Imagine:
Starul tenisului i s-a retras viza pentru prima dată la sosirea la Melbourne săptămâna trecută

Avocații lui Djokovic susțin că viza nu a fost anulată din cauza riscului pentru sănătatea publică reprezentat de jucătorul sârb nevaccinat, ci din cauza modului în care ar putea fi perceput de anti-vaxatorii din țară.

„Australienii au făcut multe sacrificii”

Prim-ministrul australian Scott Morrison a salutat însuși perspectiva deportării lui Djokovic din Australia și a spus: „Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat”.

Dar președintele sârb Aleksandar Vucic a lovit guvernul australian, acuzându-l că îl „hărțuiește” și „maltratează” Djokovic și întrebând dacă încearcă să obțină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.

Vedeta tenisului prima dată i s-a revocat viza la sosirea în Melbourne săptămâna trecută, când a lui COVID scutirea de vaccinare a fost pusă la îndoială.

Dar el a câștigat un recurs împotriva anulării care i-a permis să rămână în țară.

La acea vreme, guvernul australian a spus că va continua să se uite dacă el poate rămâne, o decizie care era la discreția ministrului imigrației Alex Hawke.

Novak Djokovic, campion în apărare al Serbiei, se antrenează pe Margaret Court Arena înaintea campionatului Australian Open de tenis din Melbourne, Australia, joi, 13 ianuarie 2022. AP Photo/Mark Baker)
Imagine:
Tabăra lui Djokovic speră într-o decizie înainte de începerea turneului

Viza revocată din motive de sănătate publică

Domnul Hawke a anunțat vineri că viza sârbului a fost anulată din nou, de data aceasta din motive de sănătate publică.

Eliberarea lui Djokovic din detenție a dus la pulverizarea poliției pe susținătorii săi, iar Hawke a invocat posibilitatea unor tulburări civile, deși avocații săi vor argumenta duminică că același lucru ar putea rezulta din deportarea sa.

Au existat critici cu privire la modul în care guvernul australian a gestionat situația, dar opinia publică a fost ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă.

„Consider că prezența continuă a domnului Djokovic în Australia poate duce la o creștere a sentimentului anti-vaccinare generat în comunitatea australiană, ceea ce poate duce la o creștere a tulburărilor civile de tipul celor experimentate anterior în Australia, cu mitinguri și proteste care ar putea fi ele însele un sursă de transmitere comunitară”, a spus domnul Hawke într-o scrisoare care făcea parte din dosarele instanței.

Novak Djokovic încearcă să explice „greșeala” în formularul de viză de intrare în Australia

La o ședință de judecată, avocații lui Djokovic au cerut o ordonanță pentru a bloca îndepărtarea acestuia din țară, spunând că motivele din spatele deciziei domnului Hawke sunt „în mod evident iraționale”.

Djokovic va juca luni primul tur

Avocații lui Djokovic făcuseră eforturi pentru ca duminică să aibă loc o audiere, în speranța că se va lua o decizie înainte de începerea Australian Open.

Djokovic urmează să joace meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic luni.

Nadal „s-a săturat” de situație

Utilizați browserul Chrome pentru un player video mai accesibil

„Openul Australian este mai important decât orice jucător”

Între timp, a existat o frustrare tot mai mare în rândul altor jucători de la saga Djokovic care a umbrit Australian Open.

Vorbind la o conferință de presă dinaintea turneului, rivalul de lungă durată Rafa Nadal a spus: „Sincer, m-am săturat puțin de situație pentru că doar cred că este important să vorbim despre sportul nostru, despre tenis.

“Este foarte clar că Novak Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători ai istoriei, fără îndoială. Dar nu există niciun jucător în istorie care să fie mai important decât un eveniment.

“Australian Open este mult mai important decât orice jucător. Dacă el joacă în sfârșit, OK. Dacă nu joacă, Australian Open va fi un mare Australian Open cu sau fără el.”

Nadal a adăugat: “Fiecare își alege drumul. Îi doresc tot binele. Îl respect cu adevărat, chiar dacă nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni”.

Djokovic vs Australia: Ce au spus ambele părți până acum

Urmărește podcastul Daily pe Podcasturi Apple, Podcasturi Google, Spotify, Spreaker.

Răducanu: Situație care ia de la tenis

Vedeta britanică a tenisului Emma Răducanu a spus: „Mă simt ca situația, simt că a luat puțin din marele tenis care s-a întâmplat în această vară în Australia”.

Câștigătoarea de la US Open a arătat că Andy Murray a ajuns în finala Sydney Tennis Classic, despre care ea a spus că este „destul de incredibilă”.

Add Comment