Novak Djokovic a fost reținut de oficialii de frontieră australieni înaintea ședinței de judecată

Novak Djokovic a fost reținut de oficialii de frontieră australieni, în conformitate cu aranjamentul convenit în instanță, în timp ce jucătorul de tenis numărul unu din lume luptă pentru a rămâne în țară.

Djokovic i s-a revocat viza de două ori de către oficialii de imigrație înainte de Australian Open, deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19 și l-a văzut pe ministrul imigrației, Alex Hawke, refuzând din nou cererea sa vineri.

Sârbul în vârstă de 34 de ani este acuzat că a furnizat informații false în declarația sa de viză și că a susținut că nu a călătorit în cele 14 zile înainte de sosirea sa în Australia.

Avocații lui Djokovic au contestat decizia și cazul său va fi audiat în fața judecătorului O’Callaghan la Curtea Federală din Australia, duminică, la ora 9.30 AEDT.

„Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru”, a spus domnul Hawke. într-o declarație de mai devreme vineri.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Australian Border Force (ABF) și dl Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19.”

O audiere procedurală de 15 minute a avut loc sâmbătă dimineața AEDT pentru a confirma transferul lui Djokovic în custodia autorităților de imigrație.

Judecătorul O’Callaghan a hotărât că ministrul imigrării trebuie să depună și să comunice orice cerere modificată până sâmbătă la prânz și că Djokovic trebuie să își depună cererea scrisă până la aceeași oră.

Avocații lui Djokovic au cerut ca audierea de apel să se desfășoare în fața unei instanțe pline de trei judecători, în timp ce guvernul australian a cerut ca aceasta să fie audiată în fața unui singur judecător pentru a păstra apelurile în cauză.

Djokovic a fost intervievat de oficialii de imigrație sâmbătă dimineața, dar i s-a permis să petreacă vineri seara la propria sa cazare din Melbourne, în ciuda faptului că i s-a anulat viza, a raportat. Australianul.

În urma interviului, i s-a permis să se întâlnească cu avocații săi și este de așteptat să petreacă sâmbătă seara în detenție preventivă, deoarece cazul său așteaptă să fie audiat, potrivit rapoartelor.

Guvernul australian a fost de acord să nu-l expulzeze pe Djokovic până când cazul său nu va fi argumentat, dar dacă își pierde recursul ar putea fi îndepărtat din țară.

Djokovic este la egalitate cu Rafael Nadal și Roger Federer la 20 de șleme și cine câștigă următorul câștigă recordul la tenisul masculin.

Între timp, oficialii sârbi din domeniul sănătății au insistat că Djokovic a primit rezultatele testului său PCR pozitiv pe 15 decembrie prin e-mail, în ciuda afirmațiilor sale că nu l-a primit decât o zi mai târziu.

Djokovic a spus într-o declarație din 12 ianuarie că nu a obținut rezultatele decât după ce a participat la un tenis chiar demascat, unde a întâlnit copii.

Judecătorul David O’Callaghan le-a spus avocaților starului tenisului că audierea de apel va fi audiată duminică la ora 9.30 AEDT, cu o zi înainte de începerea Openului Australian la Melbourne.

Add Comment