Fotbalist pasionat, 27 de ani, „știa că ceva nu este în regulă” când a încercat să alerge

Un bărbat care a primit un diagnostic devastator care „l-a șocat profund” îi îndeamnă pe oameni să „nu renunțe niciodată”.

Luke Lawes a mers inițial la medicul său de familie în urmă cu doi ani, când a început să simtă zvâcniri ale mușchilor în jurul corpului său.

Dar după ce a fost trimis în mod repetat acasă, i s-a spus că a fost cauzat de „stres și anxietate”, tânărul de 27 de ani a avut „sentimentul” că ceva nu este în regulă.

CITESTE MAI MULT:Realitatea de a mânca la „cel mai prost McDonald’s din Marea Britanie”

Luke, din Frodsham, care este un fotbalist pasionat, a spus că atunci când blocarea a început să se relaxeze, a început să joace din nou.

Dar de fiecare dată când încerca să fugă, ajungea să cadă și atunci „știa sigur că ceva nu e în regulă”.

El a spus lui ECHO: „Medicii m-au tot trimis acasă spunând că nu este nimic în neregulă și că nu vor face niciun test pentru că arăt bine.

„Dar treptat mersul mi-a fost afectat și am fost trimis a doua oară la un neurolog”.

Abia în octombrie 2021, Luke a fost diagnosticat cu boala neuronului motor (MND), în vârstă de 26 de ani.

Potrivit NHS, MND este o afecțiune rară care afectează creierul și nervii. Acest lucru provoacă slăbiciune care se agravează în timp.

Nu există un remediu pentru MND, dar există tratamente care ajută la reducerea impactului pe care îl are asupra vieții de zi cu zi a unei persoane.

MND poate reduce dramatic speranța de viață și, din păcate, poate duce în cele din urmă la deces.

Dar, în ciuda diagnosticului devastator, Luke a spus că vrea să-și trăiască viața cât mai bine.Sora Jennifer strânge fonduri pentru Luke
Sora Jennifer strânge fonduri pentru Luke

El a adăugat: „Am fost șocat. M-a șocat profund și am fost devastat.

„După cum văd eu, ei îți oferă o durată de viață scurtă, dar o mare parte din asta este că atunci când oamenii primesc vești ca asta, pur și simplu renunță în capul lor.

„Uită-te la Steven Hawkins, a trăit ani după diagnosticul său și nu cred că a fost o întâmplare, este mentalitatea, ține-o tot așa.

„Nu renunța, fii pozitiv și fă tot ce vrei să faci în viață.

„Chiar și oameni fără un astfel de diagnostic. Oamenii petrec cel puțin cinci zile pe săptămână lucrând într-o slujbă de care s-ar putea să nu-i placă în mod deosebit și nu ies să-și trăiască viața.

„Am primit această știre dintr-o viață scurtă, dar oricum viața este scurtă și oamenii nu își dau seama de asta.”

Luke a spus că se adaptează la noua lui viață, dar se luptă cu lucruri precum mersul pe jos sau deschiderea lucrurilor.

El a spus: „Îmi ia puțin mai mult să fac lucruri și este frustrant să fac sarcini simple, dar am oameni care să mă ajute.

„Iubita mea Becky mi-a fost de un ajutor incredibil.

„Înainte de a fi diagnosticat, vorbeam cu medicii, dar pentru că sunt tânăr și arăt sănătos, fac mult mișcare, ei nu mi-au făcut nicio analiză.

„Nu mi-am făcut niciodată griji pentru sănătatea mea, dar chiar am simțit că ceva nu este în regulă cu mine, nu am mai avut asta până acum.

“Ai încredere în instinctele tale. Diagnosticul meu a fost un șoc total, m-a lovit ca un tren.”

Sora lui Luke, Jennifer St. Pierre, care lucrează la Liverpool, va alerga semimaratonul Aintree pe 13 februarie, cu doar șase săptămâni de antrenament, pentru a strânge bani pentru fratele ei.

Strângerea de fonduri a strâns de atunci peste 9.000 de lire sterline pentru obiectivul său de 13.000 de lire sterline, care va fi folosit pentru a-l ajuta pe Luke cu tratamente care nu sunt disponibile în NHS și visele sale pe care și-ar dori să le atingă cât poate.

În strângerea de fonduri, Jennifer a spus: „Oricine îl cunoaște pe Luke îl va cunoaște ca pe un individ carismatic, iubitor de distracție, cu o pasiune pentru sport, aventură, călătorii și viață.

„Practic, toate interesele și hobby-urile anterioare ale lui Luke implicau să fie activ fizic, ceea ce, desigur, face acest diagnostic cu atât mai supărător pe măsură ce se adaptează la această nouă viață.

“Deja se luptă să meargă și simptomele progresează într-un ritm alarmant. Speranța lui de viață este scurtă. Timpul înainte ca el este probabil să fie într-un scaun cu rotile este mult mai scurt. Este absolut sfâșietor pentru noi. toți apropiați de Luke.”

Oricine dorește să doneze pentru strângerea de fonduri o poate face dând clic aici.

Primiți buletine informative cu cele mai recente știri, sport și actualizări de la ECHO Liverpool, înregistrându-vă aici

.

Add Comment