Există un nou magazin Amazon Fresh gratuit lângă mine – așa că am intrat pentru chifle de primăvară și disperare fierbinte | Supermarketuri

APot să spun că ar fi trebuit să știu mai bine. Nu, decizia mea de a vizita filiala Amazon Fresh care tocmai s-a deschis în apropierea locului unde locuiesc nu a fost deloc o potrivire bună pentru programul amplu de o lună de atenție și bucurie pe care mi l-am pus în mișcare pe 1 ianuarie. Dar acolo eram totuși la fel, curiozitatea a luat stăpânire pe mine. Și da, rezultatul a fost previzibil îngrozitor. După cum ar fi putut, fără îndoială, să-mi spună orice guru al wellness-ului care merită acest nume, în acest fel se afla o disperare fierbinte și o dorință aproape copleșitoare de a cumpăra un pachet de Mini Cheddars Jacob.

Încă nu am idee cum a obținut Amazon acordul pentru a înființa o ramură a aripii de băcănie a imperiului său devastator în clădirea catalogată de gradul II în care locuiește acum: un vechi depozit de tramvaie care când am venit prima dată în această parte a Londrei. a fost casa o mulțime de mici magazine de antichități (RIP). Pare să-mi amintesc, a fost un pic de bătaie de cap în privința licenței de alcool, dar până la urmă a primit undă verde, în ciuda faptului că sunt deja trei supermarketuri mari la câțiva metri distanță. Acum stă acolo destul de jalnic, semnul său ciudat pare să-și atragă fie pe cei care pur și simplu nu pot fi deranjați să traverseze drumul, fie pe cei care preferă să își țină căștile în timp ce fac cumpărături. (USP-ul Amazon Fresh este că nu are casă, așa că clienții nu trebuie să vorbească cu un singur suflet.) Am citit, aceasta este una dintre cele 10 sucursale din capitală până acum; până în 2025, compania speră să aibă 260 în Marea Britanie.

O vreme, am rătăcit amețit, luptându-mă să absorb întreaga – îmi pare rău, va trebui să folosesc cuvântul – ciudățenie distopică. Linistea. Luminile strălucitoare. Malurile de camere de deasupra capului meu. Magazinul este, aș spune, puternic înclinat spre cei tineri și singuri. Există o mulțime de mese pentru unul în cutii transparente de plastic și o selecție extinsă de tăiței instant. Dar este destul de un hotch-potch. Unele lucruri sunt marca Amazon, dar există și – în mod bizar – o serie de lucruri de la iubitul meu Booth, așa-numita Waitrose din nord.

În ziua în care am fost în vizită, erau trei membri ai personalului la îndemână: unul la intrare, care are porți în care intri folosind o aplicație de pe telefon; un alt stând de pază lângă băutură; și o a treia la ghișeu de unde poți ridica coletele Amazon. Dar nu conteaza! În locul interacțiunii umane, există semne urgente îndrăznețe. „ATĂ DE BINE CĂ S-A DISPARAT” citesc cele de pe orice raft care este temporar gol.

Am urmărit (într-un mod strict non-peculiar) o femeie de douăzeci și ceva de ani cu un rucsac uriaș în care își arunca cumpărăturile în timp ce, simultan, făcea frenetic WhatsApp pe telefonul ei. Mi s-a părut greu de imaginat că ar putea pleca pur și simplu – „Ești bine să pleci”, spune semnul – cu toată prada asta. Dar când, ca o bătrână bătrână nervoasă, am verificat, bărbatul de la poartă m-a asigurat că camerele nu ratează nimic: niciun pachet de ramen nu trece neobservat de ochii lor atotvăzător. Are acest lucru un efect deosebit asupra cumpărătorilor? Bănuiesc că o face și se va descurca până când noutatea dispare. Deoarece nicio factură nu este plătită și nu se schimbă bani (sunteți taxat prin contul dvs. Amazon), este aproape ca și cum totul este gratuit. Este versiunea sobră de zi a cumpărăturilor de pe internet beți târziu – deși este deschis până la 23:00, așa că pot fi ambele, cred.

Marele truc al capitalismului din secolul XXI este să ne facă tânjim după inutil și inutil și, desigur, sumbru și singuratic, deși era în Amazon Fresh, am simțit că mâncărimea începe. Dacă nu aveam nevoie de nimic, cu siguranță era ceva ce îmi doream. Cutreierat neliniștit pe culoare, m-am simțit ca atunci când am plecat prima oară de acasă și, abia știind să mă hrănesc, alimentația mea era adesea ciudată și dezordonată. În geantă am pus niște rulouri de primăvară, o cutie de ceai Feel New (un amestec energizant de anason, fenicul și cardamom, aparent) și, da, un pachet de Cheddar, pe care l-am mâncat la drum spre casă, simțindu-mă puțin moartă înăuntru. . Viitorul a apărut înaintea mea, tot ulei vegetal, decizii proaste și dezolare urbană.

Add Comment