Căderea barierei Topshop a ucis un băiat de 10 ani, „la doar șase zile după ce o fată a fost rănită într-un alt magazin”

Kaden Reddick, în vârstă de 10 ani, a fost ucisă de același tip de barieră care a căzut asupra unei fete dintr-un magazin Topshop din Glasgow cu doar șase zile înainte, lăsând-o cu un craniu fracturat, a auzit un juriu.

Kaden Reddick, în vârstă de 10 ani, a murit după ce o barieră Topshop a căzut asupra lui
Kaden Reddick, în vârstă de 10 ani, a murit după ce o barieră Topshop a căzut asupra lui

O școală a fost grav rănită de o barieră Topshop cu doar câteva zile înainte ca un băiat de 10 ani să fie ucis de unul la alt magazin, a auzit un juriu.

Kaden Reddick a fost lovit de același tip de barieră care a căzut asupra unei fete dintr-un magazin Topshop din Glasgow pe 7 februarie 2017, au spus procurorii.

Micul Kaden a murit după a Bariera de coadă de 110 kg s-a prăbușit asupra lui la Topshop din Oracle, Reading, Berks, pe 13 februarie 2017.

Astăzi, fostul grup Arcadia al lui Sir Philip Green, care deținea magazinele Topshop când Kaden a fost ucis, a intrat în judecată acuzat de deficiențe de sănătate și siguranță.

De aceleași nereguli s-au aflat și furnizorii controversatei bariere și montatorii de magazine.

Procurorul James Ageros QC a spus juriului că fractura de craniu a școlii din Glasgow ar fi trebuit să fie un avertisment sumbru pentru companiile implicate, dar nicio urgență nu a fost aplicată anchetei până când Kaden a fost ucis când bariera i-a căzut în cap.Magazinul Topshop de la Oracle din Reading, unde a avut loc incidentul fatal
(

Imagine:

INS News Agency Ltd)

Băiatul tocmai terminase de vizionat un film într-un cinema din apropiere, într-o ieșire în familie, la momentul tragediei.

Domnul Ageros a spus că binecunoscutul retailer de modă Topshop, care avea la acea vreme aproximativ 2.150 de magazine la nivel global, compania-mamă Arcadia Group și producătorii de bariere Realm Projects, au fost vinovați pentru bariera de 3 metri înălțime și 6 metri lățime. capul lui Kaden.

Montatorii barierei, Stoneforce, au admis deja taxele de sănătate și siguranță.

Juriului, aflat la Reading Crown Court, i s-a spus că fiecare dintre cele trei companii acuzate – Topshop, Arcadia și Realm Projects Ltd. – au fost vinovate pentru tragedie, dar au negat acuzațiile.Kaden tocmai terminase de vizionat un film într-un cinematograf din apropiere când a fost lovit de barieră
(

Imagine:

INS News Agency Ltd)Bariera a lovit fruntea lui Kaden când a căzut în magazinul de îmbrăcăminte
(

Imagine:

INS News Agency Ltd)

Procurorul a spus în deschiderea procesului de două luni: „Kaden Reddick a fost ucis când o barieră de coadă s-a răsturnat și i-a lovit fruntea când se echilibra deasupra ei.

„În vârful barierei erau coșuri care încurajau cumpărătorii să cumpere impulsiv. Acestea erau articole atractive pentru copii. Kaden și sora lui mai mică s-au apropiat de bariere și s-au interesat de ceea ce se afla în coșuri.

Arătând fotografiile juriului, el a continuat: „În imagini se poate vedea soclul unde bariera exterioară a fost fixată cu doar două șuruburi – mai potrivite pentru agățarea tablourilor pe un perete, fără a susține un obiect greu. Doar aceste două șuruburi au fost cele care. a ținut bariera de podea.

„În niciun moment în timpul acestui proces, nimeni nu a calculat ce încărcături ar trebui să suporte într-un mediu de cumpărături aglomerat și pentru a-l menține în siguranță pe podea.

„Nu a fost limitat doar la magazinul Reading – bariera incidentă nu a fost una unică. O altă barieră din același magazin era complet instabilă și s-ar fi putut răsturna în același mod în orice moment.

„Alte bariere din alte magazine Topman și Topshop erau instabile și prezentau, de asemenea, riscul de colaps. Cu șase zile înainte ca Kaden să fi murit, o barieră similară, de data aceasta complet nerezolvată, s-a răsturnat într-un magazin din Glasgow și un copil a suferit răni grave, inclusiv un craniu fracturat.

„Procuratura spune că ancheta asupra acelui incident nu a avut concentrația sau urgența necesară, mai ales când problema nu era doar cu barierele nesecurizate, ci și cu cele dărâmate, ca la Reading.

Primiți toate cele mai recente știri trimise în căsuța dvs. de e-mail. Înscrieți-vă pentru buletinul informativ gratuit Mirror

„În timp ce Stoneforce (montatori) nu au reușit să repare în mod corespunzător barierele, dosarul de urmărire penală este că eșecurile sale nu sunt singurele în acest caz. De aceea au fost aduse acuzații împotriva acestor trei companii.

„Arcadia pur și simplu nu a exercitat nivelul potrivit asupra contractanților. Nu a asigurat că au fost făcute teste în jurul stabilității barierei. Pur și simplu nu a fost proiectat conform standardelor potrivite.

“Realm (producătorii) ar fi trebuit să se gândească la ce fixări erau necesare pentru a menține bariera în siguranță într-un magazin aglomerat. Ei nu au furnizat deloc informații pentru a menține aceste bariere stabile în magazin”, a adăugat procurorul, argumentând că aceasta a fost o încălcare. la datorie.

Topshop, Arcadia și Realm Projects Ltd sunt acuzate de neîndeplinirea obligațiilor de sănătate și siguranță, nereușind să se asigure că proiectarea, fabricarea și întreținerea barierei nu prezintă un risc pentru sănătatea și siguranța cuiva care nu este angajat de ei în temeiul acestora. Legea privind sănătatea și securitatea la locul de muncă din 1974.

Toate cele trei companii neagă acuzațiile. Stoneforce Ltd, compania care a instalat barierele în magazin, a recunoscut anterior acuzațiile de sănătate și siguranță împotriva acestora, a spus juriul astăzi.

Dacă vor fi găsiți vinovați, Arcadia și Topshop, care au intrat în administrație în noiembrie 2020, ar putea fi confruntate cu amenzi enorme.

Procesul, prezidat de judecătorul Heather Norton, continuă.

.

Add Comment